Naailes voor beginners en gevorderden.

Ik geef naailes aan beginners en gevorderden in mijn Atelier in Amsterdam. Tijdens de naaicursus leer je zelf kleding maken op eigen niveau en in eigen tempo.
Daarom is de cursus geschikt voor beginnende en gevorderde naaisters, iedereen werk aan zijn eigen project en je maakt wat jij wilt. Alle niveaus zitten bij elkaar in de naailes, zo leer je ook van elkaar. Je maakt wat jij wilt maar dus wel op eigen niveau. Beginnende naaisters starten met een eenvoudig model dit kan een broek, rok, jurk of jas zijn.
Je begint met een patroon over te nemen uit een van de modebladen, dan ga je het patroon uit stof knippen en vervolgens ga je het model spelden, rijgen en stikken op de naaimachine. De naden kan je afwerken met de lockmachine zo krijg je een mooi kledingstuk met een professionele afwerking.
Ik leg tijdens de naailes alles stap voor stap uit, heb je nog vragen stel ze gerust. Gevorderde naaisters kunnen zich wagen aan een ingewikelder model. Heb je het nooit aangedurft om een gulp of paspelzak te maken? Volg dan deze naailes, de cursus zal ook geschikt zijn voor jou.


Naailes volgen.

Waarom naailes volgen? Als je naailes volgt dan leer je alle fijne kneepjes van het vak. Vanaf de eerste stap leg ik uit wat je moet doen om een kledingstuk te maken. Leer dit mooie ambacht vanaf de basis en draag je eigen gemaakte kleding vol trots. Ga geen moeilijke technieken meer uit de weg. Ook gevorderde naaisters leren tijden de naailes nog veel.
Een naailes duurt 2,5 uur en kost 19,00 per les, betaling gaat per blok. Kijk voor alle informatie op Lestijden en kosten

Naaimachine uitleg.

Als je als beginner start met naailes leg ik uit hoe je de naaimachine inrijgt, je een spoel maakt en wat de diverse steken zijn. Daarna ga je eerst oefenen op een proeflap.
Daarna leer je stapsgewijs de naaimachine kennen tijdens naaien van je projecten. Heb je een eigen naaimachine maar weet je niet hoe die werkt kan je die ook meenmenen naar naailes voor uitleg. Ken je je naaimachine al door en door dan neem je die mee naar les, ook dan leer je meer uit je naaimachine te halen.


naailes in Amsterdam

Lockmachine.

Er staan 2 lockmachines in het atelier. Met een lockmachine maak je een professionele afwerking. Werk je met stretch stof dan is de lockmachine een ideale machines om je kleding in elkaar te zetten.
Deze machine snijdt ook stof af dus wees voorzichtig en blijf goed opletten. Je bent zelf verantwoordelijk tijdens het gebruik van de machine.


naailes in Amsterdam Naailes in Amsterdam

naailes in Amsterdam Zelf kleding maken

De naailessen lopen het hele jaar door.

De naailessen volg je eenmaal per week, een naailes duurt 2,5 uur en kost 18,50 (2023). De 1e naailes betaal je vooraf via een betaalverzoek (je plek is dan gereserveerd) na die les beslis je of je door wilt gaan met de naaicursus en vul je het inschrijfformulier in. De rest van de naaicursus betaal je vooraf per blok, een blok bestaat uit 12 tot 15 naailessen. In de kerst/zomer schoolvakanties is er geen naailes. De naailessen geef ik in mijn atelier Ooye Vaar in Amsterdam Osdorp
Het is mogelijkheid om gemiste lessen in te halen tijdens een andere lesdag. Inhalen is alleen mogelijk als er plek is, wil je een naailes inhalen vraag dan eerst of er een plek is. Lessen kunnen alleen binnen het huidige blok in gehaald worden. Afmelden graag 24 uur van te voren via WhatsApp (liever niet bellen) Als je stopt met de naailessen te volgen dan komen de eventuele inhaallessen te vervallen.

Voor vragen of aanmelden, klik dan hier: contact

Kijk op informatie over de kosten, lesdagen en lestijden van de naaicursus


Naaicursus Amsterdam

Kleding ontwerpen

naailes in Amsterdam

Flared broek maken

Modevakschool in  Amsterdam

Patroon teken cursus