Zelf kleding maken/ontwerpen

Zelf kleding maken is leuk om te doen en je maakt dan originele kleding. Er zijn diverse tv programma's en You Tube filmpjes die je kunt volgen over zelf kleding maken. Op BBC start binnenkort weer een nieuwe serie van de Sewing Bee. Sewing Bee is een leuk en realistisch programma, een aanrader om te volgen.
De fouten die tijdens naaien bij de Sewing Bee worden gemaakt komen ook voor als je zelf kleding maakt. De You Tube filmpjes over zelf kleding maken zijn een handig naslag werk, maar voor de echte tips en aanwijzingen kan je beter naailes volgen.
Maken of vermaken van je favoriete kleding is ook ontspannend. Cursisten zeggen ook vaak tijdens naailes dat het fijn is om tijd voor je zelf te hebben.
De naailes die ik geef is geschikt voor iedereen die wilt starten met zelf kleding maken of voor gevorderde naaister die meer naaitechnieken wilt Leren. Je werkt in eigen tempo en eigen niveau aan je zelf gekozen project.
Leer zelf kleding maken in eigen tempo en je maakt wat je wilt maar wel op eigen niveau. Begin dus niet met een ingewikkelde galajurk of colbert met reverkraag. Leer eerst de basis en simpele kleding stukken en dan kan je als je een gevorderde naaister bent een prachtige avond jurk maken of een maatpak. In de groepen zitten beginnende en ervaren naaisters bij elkaar. Zo leer je van elkaar en doe je leuke ideeën op. Ook al maak je een ontwerp uit een van de modebladen zodra je je zelf gekozen stof ervoor gebruikt is het een uniek ontwerp. Vaak passen de cursisten het patroon ook nog aan naar wens. Een andere kraag, mouwen langer of korter, ruches toevoegen of juiste weglaten zo krijg je een broek, rok of jurk waar geen tweede van is te vinden.Leer patroontekenen dan kan je alles ontwerpen wat je wilt.
Er is naailes / opleiding op maandagochtend, dinsdagochtend (opleiding les van 3 uur), dinsdag- en donderdagavond (naailes / opleiding). Een naailes duurt 2,5 uur de les van dinsdagochtend duurt 3 uur.

Leer zelf kleding maken in eigen tempo en je maakt wat je wilt maar wel op eigen niveau tijdens naailes in Amsterdam

Mode ontwerpen

Kleding op maat maken/ontwerpen.

Confectie kleding wordt gemaakt voor de gemiddelde vrouw, mode merken hebben een pasdame om hun kleding op aan te passen. Deze zijn rond de 1m72 en dragen maat 36.
Heb je afwijkende maten, ben je 1m90 lang of 1m60?
Dan zal altijd last hebben van te korte of te lange broekspijpen of mouwen.
Bij zelf kleding maken heb je dat probleem niet, je maakt tijdens de naailes het gekozen patroon uit een van de modebladen op jouw eigen maten en lengte.
Je gekozen patroon kan altijd aangepast worden naar eigen smaak en wens.
Ik leg uit hoe je het model moet maken, verlengen, korter maken of andere aanpassingen moet doen.

Heb je enige ervaring met de patronen uit de modebladen en naaiervaring kan je ook starten met patroontekenen. Mode op Maat heeft basismappen patroonteken dan leer je alle basis patronen op eigen maat tekenen. Wordt ook een modeontwerper en maak de mooiste kleding voor jezelf of anderen.Mode maken Amsterdam

Werken in de mode

Na het behalen van mijn modevakdiploma ben ik naailes gaan geven in buurthuizen in Amsterdam, sinds 12 jaar geef ik de cursus kleding maken in mijn eigen atelier op deze locatie in Amsterdam Osdorp.
Ervaring in lesgeven heb ik ruim 25 jaar, ook geef ik de modeopleiding Mode Op Maat . De eerste twee cursisten zijn al afgestuurd en hebben hun coupeuse diploma behaald. Een van de cursisten is een collega bij Mode Op Maat geworden en geeft ook naailes. De andere cursist gaat avond jurken in opdracht maken die zij zelf ontwerpt. Ook cursisten die alleen naailes volgen vinden hun weg in de mode of beginnen een webshop met zelf gemaakte kleding of accessoires.

zelf kleding maken in Amsterdam

Naaimachine uitleg

Tijdens de cursus zelf kleding maken en de modeopleiding maak je gebruik van de aanwezige naaimachines, een eigen naaimachine meenemen is dus niet nodig.
Er staan diverse naaimachines en 2 lockmachines. Weet je nog niet hoe een naaimachine werkt dan leg ik je stap voor stap uit hoe je hem inrijgt, de diverse steken, naaivoetjes en de werking ervan. Je eigen naaimachine meenemen is natuurlijk ook goed ook dan kan ik je uitleg geven over de werking ervan. Met kleine aanwijzingen haal je meer uit je naaimachine.


zelf kleding maken in Amsterdam

Atelier Ooye Vaar

Mijn atelier is een lekkere lichte ruimte met grote ramen. Voor de cursus zelf kleding maken heb ik 3 grote tafels staan om samen aan te zitten werken. Aan de zijkant staan de naaimachines en lockmachines. Achter staat een hoge vaste tekentafel op stahoogte, ook staan daar 2 verrijdbare tekentafels.
Het atelier is goed bereikbaar met het OV lijn 17 stopt op 500 mtr afstand en bus 63 op 200 mtr.
Er is voldoende parkeerruimte in de omgeveing, nu is dat nog gratis. Maar helaas parkeren wordt vanaf 2024 betaald, de parkeergarage in de buurt blijft de 1e twee uur gratis.
De naam Ooye Vaar komt van mijn andere werkzaamheden. In mijn atelier maak ik ook geborduurde kraamcadeaus met naam.

Kraamcadeau met naam

Ik maak kraamcadeaus met naam geborduurd in opdracht. Daar heb ik een webshop voor gemaakt waar je een origineel kraamcadeau met naam, logo, afbeelding uit het bestand of eigen illustratie zelf kunt ontwerpen.
Ga je op kraamvisite of wil je bv. een badjasje met naam voor je eigen kindje bestellen? Neem dan een kijkje in de webshop van Ooye Vaar

Kraamcadeau-met-naam

Kraamcadeau met naam

Logo laten borduren

Atelier Ooye Vaar Amsterdam

Kraamcadeau met geboortekaartje

Gepersonaliseerd cadeau